Amficar

De Amficar is een uniek voertuig dat zowel op het land als in het water kan rijden. Het werd geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Amphicar tussen 1961 en 1968. De naam Amficar is een samentrekking van de woorden “amfi” (amfibie) en “car” (auto).

De Amficar was ontworpen om te voldoen aan de behoefte aan een voertuig dat zowel op het land als op het water kon functioneren. Het had een carrosserie van staal en werd aangedreven door een 1.2 liter viercilinder motor, die 43 pk leverde. Het voertuig had een topsnelheid van 120 km/u op het land en 10 km/u in het water.

In het water werd de aandrijving verzorgd door twee achterwielen die tegelijkertijd fungeerden als scheepsschroeven. Het voertuig kon relatief gemakkelijk worden omgezet van een auto naar een boot, simpelweg door een schakelaar om te zetten en de drijfogen uit te klappen.

De Amficar kreeg echter gemengde recensies. Hoewel het voertuig functioneel was en meerdere auto- en vaarfuncties combineerde, waren er enkele problemen met de bouwkwaliteit en betrouwbaarheid. Desondanks werd de Amficar populair bij verzamelaars en heeft het nog steeds een kleine maar trouwe fanbase.

Tegenwoordig is de Amficar een zeldzaam voertuig dat gewild is onder verzamelaars van klassieke auto’s. Het is een uniek stuk autogeschiedenis dat ons herinnert aan de fascinatie voor innovatie en avontuur in het verleden.

Heeft jouw klassieker restauratie nodig?

Als je een klassieke auto hebt die een restauratie nodig heeft, neem dan vandaag nog contact op met SCRAP Oldtimer Restauratie, plaatwerkbedrijf voor klassieke auto's. Of je nu op zoek bent naar een volledige restauratie of gewoon wat kleine laswerkzaamheden nodig heeft, ik help je graag om je auto in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen.

Bel of mail mij om een afspraak te maken en dan kijken we samen of we jouw klassieke auto weer tot leven kunnen brengen!