Datsun 240 Z

Datsun restauratie

De Datsun 240Z eerste serie is geproduceerd tussen 1969 en 1971. Met zijn krachtige zescilindermotor en lichtgewicht carrosserie was de 240Z een ware sensatie in zijn tijd.

Onder de motorkap van de Datsun 240Z eerste serie vind je een 2,4-liter zescilindermotor die een indrukwekkend vermogen leverde. Met 151 pk was deze auto in staat om snelheden te bereiken die zijn concurrenten ver achter zich liet. De soepele en responsieve motor maakte het rijden in deze sportwagen een waar genot.

Het ontwerp van de Datsun 240Z eerste serie is tijdloos en wordt nog steeds bewonderd door autoliefhebbers over de hele wereld. Met zijn gestroomlijnde carrosserie, opvallende koplampen en prominente luchtsleuven maakte deze auto een statement op de weg. De elegante lijnen en het sportieve profiel geven de 240Z een unieke uitstraling.

Naast zijn indrukwekkende prestaties en aantrekkelijke esthetiek bood de Datsun 240Z eerste serie ook een comfortabel interieur. Het interieur was ruim en goed uitgerust, met comfortabele zitplaatsen, een overzichtelijk dashboard en moderne functies.

De Datsun 240Z eerste serie heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van sportauto’s en heeft de weg vrijgemaakt voor latere generaties van sportwagens. Met zijn perfecte balans tussen prestaties, design en comfort blijft deze auto geliefd bij autoliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.

Heeft jouw klassieker restauratie nodig?

Als je een klassieke auto hebt die een restauratie nodig heeft, neem dan vandaag nog contact op met SCRAP Oldtimer Restauratie, plaatwerkbedrijf voor klassieke auto's. Of je nu op zoek bent naar een volledige restauratie of gewoon wat kleine laswerkzaamheden nodig heeft, ik help je graag om je auto in zijn oorspronkelijke glorie te herstellen.

Bel of mail mij om een afspraak te maken en dan kijken we samen of we jouw klassieke auto weer tot leven kunnen brengen!